Esotera.ro - Librarie online, carti din toate domeniile.

Cartea recomandata: Vita Nuova / Viata Noua (Dante Alighieri)

Orar:   Luni-Vineri: 09:00 - 20:00
Sambata: 10:00 - 15:00
Telefon Mobil: +40-744-532707
Telefon / Fax: +40-256-431340

Cartea: 50 De Mari Mituri Ale Psihologiei Populare. Inlaturarea Conceptiilor Gresite Despre Comportamentul Uman (Scott O. Lilienfeld, Steven Jay Lynn, John Ruscio, Barry L. Beyerstein)

50 De Mari Mituri Ale Psihologiei Populare. Inlaturarea Conceptiilor Gresite Despre Comportamentul Uman (Scott O. Lilienfeld, Steven Jay Lynn, John Ruscio, Barry L. Beyerstein)
Titlul cartii

50 De Mari Mituri Ale Psihologiei Populare. Inlaturarea Conceptiilor Gresite Despre Comportamentul Uman

Categoria Psihologie / DIVERSE
Editura Trei
Autorul Scott O. Lilienfeld, Steven Jay Lynn, John Ruscio, Barry L. Beyerstein
ISBN 978-973-707-433-1 
Anul aparitiei 2010 
Numarul de pagini 500 
Formatul  
Pretul 45.00 lei
Ne folosim doar 10% din capacitatea creierului? Suntem atraşi de parteneri diferiţi de noi, care ne completează? Majoritatea oamenilor bolnavi mental sunt violenţi? Hipnoza ajută la reamintirea unor evenimente uitate? În fiecare zi, ştirile de presă, programele de televiziune, filmele şi internetul ne bombardează cu afirmaţii în ceea ce priveşte o mulţime de subiecte psihologice – funcţionare cerebrală, amintiri recuperate, testarea cu poligraf, relaţii romantice, relaţii copil–parinte, tulburări mentale şi psihoterapie, pentru a numi doar câteva dintre ele. Deşi disponibile cu promptitudine în librării şi pe internet, sursele de psihologie populară abundă în mituri şi concepţii greşite, dezinformarea referitoare la psihologie fiind cel puţin la fel de răspândită ca informaţia corectă. Fără un ghid călăuzitor, demn de încredere, pentru a face distincţia între mitul psihologic şi realitate, suntem expuşi riscului de a ne pierde într-o junglă de concepţii greşite.

Cartea de faţă sondează 50 de mituri larg răspândite ale psihologiei populare, convingeri menţinute pe scară largă care contrazic ostentativ cercetarea psihologică sau exagerări sau distorsionări ale unor afirmaţii care conţin un sâmbure de adevăr şi înarmează cititorii cu cunoştinţe exacte, pe care le pot utiliza pentru a lua decizii mai bune în lumea reală. Tonul informal, antrenant, limbajul non/tehnic fac accesibilă cartea, în mod egal, specialiştilor şi nespecialiştilor.

"Deseori ne aflăm la mila unor guru ai autoperfecţionării ce împart sfaturi psihologice care constituie un amestec confuz de adevăruri, adevăruri înjumătăţite şi erori indiscutabile.[...]
Pe cât de mult sperăm ca această carte să reprezinte un ghid pentru evaluarea psihomitologiei, ne dorim din tot sufletul ca ea să vă fie de asemenea un bun ghid pentru întreaga viaţă în vederea distrugerii altor mituri din domenii diferite, dar de o importanţă crucială, inclusiv din medicină, mediul înconjurător, politică, economie şi educaţie."
Autorii

"Este adevărat că psihologia ţine în mare parte de bunul simţ? Oricine îşi pune această întrebare va găsi răspunsuri convingătoare în această carte uimitoare, care pune la pământ 50 de mituri ale psihologiei populare şi decapitează scurt alte 250. Mai mult, veţi găsi exemple fascinante ale felului în care ştiinţa funcţionează şi susţine gândirea critică. Pentru profesori, studenţi, scriitori şi oricine doreşte să devină mai isteţ, această carte, pe cale să devină o lucrare de referinţă, reprezintă o sursă valoroasă de informaţii şi un prilej pentru o lectură captivantă."
David G. Myers, profesor de psihologie socială la Hope College (Michigan)
 
Cantitatea   Adauga in cos

Carti recomandate

Pedro Paramo
Juan Rulfo
Pedro Paramo (Juan Rulfo)
La fel ca in Castelul lui Kafka sau ca i...
 
Sabotaj Din Iubire
Amelie Nothomb
Sabotaj Din Iubire (Amelie Nothomb)
Romanul porneste de la propria experient...
 
Credinta Sfintilor. Catehismul Bisericii...
Sf. Nicolae Velimirovici
Credinta Sfintilor. Catehismul Bisericii... (Sf. Nicolae Velimirovici)
Credinta Sfintilor� este un c...
 
O Suta De Ani De Zile La Portile Orientu...
Ioan Grosan
O Suta De Ani De Zile La Portile Orientu... (Ioan Grosan)
Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania...
 
Lunar Park
Bret Easton Ellis
Lunar Park (Bret Easton Ellis)
Romanul este construit in jurul unui per...
 
ABC-ul Gradinaritului. Peste 600 De Sfat...
Etienne Blouin
ABC-ul Gradinaritului. Peste 600 De Sfat... (Etienne Blouin)
Visati la propria gradina, dar nu stiti ...
 
Dictionar Englez - Roman, Roman - Englez...
Georgeta Nichifor
Dictionar Englez - Roman, Roman - Englez... (Georgeta Nichifor)
50 000 DE CUVINT...
 
Top 10 Budapesta
***
Top 10 Budapesta (***)