Esotera.ro - Librarie online, carti din toate domeniile.

Cartea recomandata: Limba si literatura romana-manual pentru clasa a XI-a (Sofia Dobra,Monica Halaszi,Dorina Kudor,Luminita Medesan)

Orar:   Luni-Vineri: 09:00 - 20:00
Sambata: 10:00 - 15:00
Telefon Mobil: +40-744-532707
Telefon / Fax: +40-256-431340

Cartea: Acolo Unde Tigrii Sunt La Ei Acasa (Jean-Marie Blas de Robles)

Acolo Unde Tigrii Sunt La Ei Acasa (Jean-Marie Blas de Robles)
Titlul cartii

Acolo Unde Tigrii Sunt La Ei Acasa

Categoria Beletristica / Fictiune
Editura Trei
Autorul Jean-Marie Blas de Robles
ISBN 978-973-707-394-5 
Anul aparitiei 2010 
Numarul de pagini 816 
Formatul  
Pretul 59.00 lei

Eléazard von Wogau – eroul acestui roman de aventuri – este corespondent de presă în regiunea Nordeste din Brazilia. Un prieten îi cere să revizuiască un vechi manuscris, biografia inedită a unui celebru iezuit din secolul al XVII-lea, Athanase Kircher. Un personaj straniu, care a existat în mod real şi care a fost considerat, la vremea lui, cel mai mare savant al tuturor timpurilor.
Pe măsură ce parcurge textul despre viaţa lui Kircher, Eléazard devine captiv al unei anchete fascinante asupra teoriilor, enigmelor şi poveştilor care au populat destinul acestui călugăr erudit, al cărui nume este complet uitat în zilele noastre. În acest fel, romanul pe care îl ţineţi în mână se desfăşoară potrivit unui scenariu complex în care se împletesc, pe de-o parte, trecutul şi prezentul, pe de altă parte, imaginarul şi realitatea pentru a contura vieţile câtorva personaje, dependente unele de celelalte şi aflate în căutarea propriului sens: Eléazard însuşi, scriitor nerealizat, care se retrage în oraşul baroc Alcantara, ruină a unui măreţ trecut colonial portughez; Elaine, soţia sa, paleontolog de succes, care – obosită de atitudinea nefericită a soţului său – îl părăseşte şi porneşte într-o expediţie prin jungla amazoniană, în căutarea unor fosile rare; în fine, fiica lor, Moéma, rebelă şi naivă, studentă la etnologie şi prizonieră a unui univers paradiziac creat de droguri.

Un roman cu o intrigă foarte bogată, enciclopedică aproape, care aminteşte de poveştile lui Umberto Eco, de magia lui Borges şi de şarmul lui Italo Calvino. Lectura pare adesea un joc semantic, pentru că unele texte se dovedesc a fi variante încifrate ale unor mesaje ce ar trebui să rămână enigmatice în ochiul neiniţiatului. O carte de mistere ale cunoaşterii.
Athanase Kircher: un nume care, în mod paradoxal, pe cât de faimos a fost în perioada clasică, pe atât de necunoscut este astăzi. Deşi atotcunoscător (a pretins că a descifrat hieroglifele) şi autor a numeroase invenţii (microscopul, lanterna magică), Athanase Kircher, acest Phoenix al întregii înţelepciuni şi învăţături – ale cărui scrieri s-au pierdut aproape în întregime – s-a înşelat, se pare, în mare parte din supoziţiile sale.
Un personaj fascinant, considerat de contemporanii săi drept cel mai luminat om al tuturor timpurilor, dar uitat de istorie, în favoarea marilor nume ale cunoaşterii din secolul al XVII-lea, Newton şi Leibniz.
Un roman ţesut în jurul unui personaj don quijotesc care demonstrează cât de relativă poate deveni în timp chiar şi povestea unei vieţi mari şi împlinite.

 
Cantitatea   Adauga in cos

Carti recomandate

Puterea Din Umbra Vol. 2
Eduard Ovidiu Ohanesian
Puterea Din Umbra Vol. 2 (Eduard Ovidiu Ohanesian)
De asemene...
 
Semnele Trupului. Cum Sa Afli De Ce Sufe...
Joan Liebmann-Smith, Jacqueline Nardi Egan
Semnele Trupului. Cum Sa Afli De Ce Sufe... (Joan Liebmann-Smith, Jacqueline Nardi Egan)
Cu totii observam anumite semne la propr...
 
10 Abordari Psihoterapeutice Ale Depresi...
Dietmar Stiemerling
10 Abordari Psihoterapeutice Ale Depresi... (Dietmar Stiemerling)
In ultimele decenii ale secolului nostru...
 
Timpul Fractal
Gregg Braden
Timpul Fractal (Gregg Braden)
În aceast...
 
Alimentatia Sugarului
Lyonel Rossant
Alimentatia Sugarului (Lyonel Rossant)
Cartea Alimenta�ia sugarului ...
 
La Masa Cu Jamie
Jamie Oliver
La Masa Cu Jamie (Jamie Oliver)
La masa cu Jamie nu seamana cu nici o al...
 
Sfarsitul Unei Iubiri
Graham Greene
Sfarsitul Unei Iubiri (Graham Greene)
 
Pianista
Elfriede Jelinek
Pianista (Elfriede Jelinek)
Premiul Nobel pentru literatura 2004 Dis...