Esotera.ro - Librarie online, carti din toate domeniile.

Cartea recomandata: Masca mortii rosii (Edgar Allan Poe)

Orar:   Luni-Vineri: 09:00 - 20:00
Sambata: 10:00 - 15:00
Telefon Mobil: +40-744-532707
Telefon / Fax: +40-256-431340

Cartea: Preludiu (Ileana Vulpescu)

Preludiu (Ileana Vulpescu)
Titlul cartii

Preludiu

Categoria Beletristica / Romane
Editura Tempus
Autorul Ileana Vulpescu
ISBN 978-606-93232-7-4 
Anul aparitiei 2017 
Numarul de pagini 243 
Formatul  
Pretul 35.00 lei
De cite ori trecea de poarta acestui spital parca i se lasa un nor negru inaintea ochilor, toata tineretea ii fusese tulburata de boala maicasii, care o aducea uneori zi de zi intre zidurile spitalului, pe vreme buna, Lidia se plimba cu maica-sa kilometri, prin curte, intre pavilioane, povestindu-l filme, piese de teatru, carti citite, fara nicio reactie din partea bolnavei, care-i atana de brat ca un bolovan.

Era limpede ca nu asculta ce-i spunea fiica-sa fiindca mintea-i era blocata de un singur gind: pierderea averii luate de comunisti, insotita de regretul ca Lidia parasise satul lor in loc sase marite cu baiatul popii, ori cu al padurarului, ori cu al fostului primar. Ce-i trebuise Lidiei sa plece la Bucuresti si sa faca facultatea de chimie?  Si ce daca fusese sefa promotie? Ca sa-si petreaca toata viata intr-o fabrica si cu inima tremurind de frica accidentelor de munca? Un technician de treizeci si cinci de ani ramasese orb pe viata dintr-o substanta care-i sarise-n ochi. Aceste ginduri obsesive o macinau zi si noapte. La un moment dat al plimbarii o tragea pe Lidia spre pavilion si abia ce deschidea usa rezervei ca se si aseza in pat, cu fata la perete, semn ca nu mai vrea sa vada pe nimeni.

Boala maica-sii ii zdruncinase Lidiei echilibrul sufletesc si asa destul de subred, pe-atunci incepuse cu antidepresivele si cu somniferele. Increderea inoameni  i se clatina mai de mult. Moartea tatalui ei ii demonstrase cit se putea bizui pe coeziunea si mai ales pe sinceritatea familiei, pentru surorile tatalui ei, Lidia si maica-sa erau socotite niste straine. Bunica paterna a Lidiei urmind exemplu surorilor celui plecat si pentru armonia-n familie, se distantase si ea de vaduva si de orfana.

Cit esti sanatos si ai de toate, si, mai ales bani, toata lumea ti-e prietena. Te-mbolnavesti si-ai scapatat, te ocolesc toti de parc-ai fi o groapa-n drum.
Cind se-nsoara un barbat, se-nsoara cu o femeie, cu un neam intreg, femeia se marita si ea cu un barbat, nu cu tot nemul lui. Familia se divizeaza-n celule. Nu e raspunzatoare una de celelalte, fratii sun frati cit sint la parinti. Apoi devin soti, sotii, gineri, nurori.

Pe Zamfira Busuioc boala o-ndepartase si depropria familie. Un singur frate ii ramasese apropiat, spre nemultumirea nevesti-sii si a parintilor acesteia. 
Cantitatea   Adauga in cos

Carti recomandate

Codul Bunelor Maniere Astazi
Marinescu, Aurelia
Codul Bunelor Maniere Astazi (Marinescu, Aurelia)
Despre stirea care urmeaza se spune ca a...
 
Cele Patru Introspectii
Alberto Villoldo, PhD
Cele Patru Introspectii (Alberto Villoldo, PhD)
Această...
 
Eclipsa
Stephenie Meyer
Eclipsa (Stephenie Meyer)
Dupa succesul extraordinar al primelor d...
 
Ambasadorul
Ioan Mihai Cochinescu
Ambasadorul (Ioan Mihai Cochinescu)
Alexandru traieste aventura unei fabuloa...
 
Dictionarul Tau Istet Englez-roman Si Ro...
***
Dictionarul Tau Istet Englez-roman Si Ro... (***)

Dicţionar pentru elevii sau studenţ...

 
Societatea Vie. Proiect Romania 2020
Gheorghe Falca
Societatea Vie. Proiect Romania 2020 (Gheorghe Falca)

Lucrarea pe care o aveţi în faţă ...

 
Arta De A Negocia
Cohen, Herb
Arta De A Negocia (Cohen, Herb)
Traim intr-o lume in care totul se negoc...
 
Camera De Chihlimbar
Berry, Steve
Camera De Chihlimbar (Berry, Steve)
Romanul lui Steve Berry incearca sa dea ...