Esotera.ro - Librarie online, carti din toate domeniile.

Cartea recomandata: Gramatica limbii romane (Cruceru Constantin; Teodorescu Vasile)

Orar:   Luni-Vineri: 09:00 - 20:00
Sambata: 10:00 - 15:00
Telefon Mobil: +40-744-532707
Telefon / Fax: +40-256-431340

Cartea: Relatii Internationale (Joshua S. Goldstein)

Relatii Internationale (Joshua S. Goldstein)
Titlul cartii

Relatii Internationale

Categoria Politica / diverse
Editura Polirom
Autorul Joshua S. Goldstein
ISBN 978-973-46-0771-6 
Anul aparitiei 2008 
Numarul de pagini 780 
Formatul 160x235 
Pretul 69.95 lei

Capitolul 1 ofera o introducere in studiul RI si prezinta o parte din contextul geografic si istoric al domeniului. Capitolele 2 si 3 expun mai multe abordari teoretice ale domeniului, insistind in principal asupra securitatii internationale, dar punind si bazele discutiilor ulterioare despre economia politica internationala. Conceptele de putere si negociere, dezvoltate in capitolul 2, isi mentin importanta pentru discutiile ulterioare. In capitolul 3 li se adauga conceptele de interdependenta si bunuri colective, precum si criticile la adresa realismului, inclusiv cea feminista.
Ultimele patru capitole ale partii I se deplaseaza in general de la nivelul individual la cel global al analizei.
Capitolul 4 examineaza procesul de politica externa si rolul actorilor substatali in modelarea relatiilor internationale. Capitolul 5 mentioneaza principalele surse de conflict international, inclusiv conflictele etnice, teritoriale si economice, precum si terorismul. Conditiile si modul in care asemenea conflicte duc la violenta sint puse in discutie in capitolul 6, despre forta militara. Capitolul 7 arata cum au evoluat organizatiile internationale, in special ONU, si dreptul international, devenind influente majore in relatiile de securitate. Studiul organizatiilor internationale uneste temele de securitate internationala cu cele legate de economia politica internationala.
A doua parte a cartii se deplaseaza, in mod similar, de la un nivel de analiza la altul, de la principii microeconomice si economii nationale la relatii comerciale si monetare, integrare internationala, mediul inconjurator si relatiile Nord-Sud. Capitolul 8 prezinta o serie de concepte teoretice ale economiei politice (aratind cum sint transpuse teorii din domeniul securitatii internationale in ariile tematice ale economiei politice internationale) si pune in discutie cel mai important subiect din domeniul economiei politice internationale, si anume relatiile comerciale. Capitolul 9 descrie politicile internationale monetare si bancare, precum si functionarea mediului international de afaceri. Capitolul 10 exploreaza procesele de integrare internationala, telecomunicatiile si schimburile culturale atit la scara regionala – de exemplu, la nivelul Uniunii Europene –, cit si la scara globala. Capitolul 11 demonstreaza cum politica mediului inconjurator si cresterea populatiei dezvolta negocierea si interdependenta internationala, pe plan regional si global. Capitolul 12 se ocupa de relatiile Nord-Sud la nivel global si acorda o atentie deosebita saraciei din Lumea a Treia. Apoi, capitolul 13 propune alternative pentru dezvoltarea economica a Lumii a Treia in contextul afacerilor internationale, al datoriilor internationale si al ajutorului extern. Capitolul 14 – un scurt post-scriptum – reia temele centrale ale cartii si incurajeaza gindirea critica despre viitor.

 
Cantitatea   Adauga in cos

Carti recomandate

Stiinte-manual Pentru Clasa A XI-a
Mihaela Garabet, Sanda Fatu, Jeanina Cirstoiu
Stiinte-manual Pentru Clasa A XI-a (Mihaela Garabet, Sanda Fatu, Jeanina Cirstoiu)
Manualul este aprobat prin Ordinul nr. 4...
 
Liberty Bar
Georges Simenon
Liberty Bar (Georges Simenon)
Cannes: palmieri, vile cochete inecate i...
 
Casa Teslarului
Ioan Pintea
Casa Teslarului (Ioan Pintea)
Contine CD Volumul Casa teslarului past...
 
English Horizons
Rada Bãlan, Miruna Carianopol, ªtefan Colibaba, Cornelia Coºer, Veronica Focºeneanu, Vanda Stan, Rodica Vulcãnescu
English Horizons (Rada Bãlan, Miruna Carianopol, ªtefan Colibaba, Cornelia Coºer, Veronica Focºeneanu, Vanda Stan, Rodica Vulcãnescu)
English Horizons for Grade 12 continues ...
 
Parfumul
Suskind Patrick
Parfumul (Suskind Patrick)
Îþi poþi închipui, cititorule, o...
 
Gazda
Stephenie Meyer
Gazda (Stephenie Meyer)
Melanie Stryder refuză să se stingă. ...
 
Daruind Vei Dobandi (include CD)
Steinhardt, N
Daruind Vei Dobandi (include CD) (Steinhardt, N)
Volumul contine CD audio cu Pred...
 
Academia Vampirilor Vol 2- Initierea
Richelle Mead
Academia Vampirilor Vol 2- Initierea (Richelle Mead)